Mijn liefde voor paaldansen | Deel 1

Mijn liefde voor paaldansen | Deel 1

Ja hoe is dat nu eigenlijk gegaan, het oprichten van deze dansstudio in Harderwijk en Wezep? Ik krijg deze vraag vaak en het is lastig om daar een kort antwoord op te geven. Er zijn namelijk zoveel verschillende momenten, mensen en kansen geweest die mij tot dit punt hebben geleid! Maar het begon allemaal bij een kleine Diane die op turnen zat. Lees hieronder het eerste deel van hoe ik mijn liefde voor paaldansen heb ontdekt. En zie ook gelijk wat nooit eerder vertoonde beelden van de studio in haar beginfase?

liefde voor paaldansen

Hoe het begon

Ik heb altijd al een uitlaatklep nodig gehad en als kind heeft turnen mij daar jarenlang bij geholpen. Helaas ben ik als tiener naar gevallen op mijn nek, waardoor ik bang ben geworden en op zoek moest naar iets anders. Ik kwam erachter dat dansen ook veel goeds voor mij deed en ben toen gestart met moderne jazz. Dit werd mijn nieuwe uitvlucht van de dagelijkse struggles die je in je tienerjaren kan ervaren. Ik zat bij een geweldige dansschool waar ik heerlijke momenten heb ervaren. Maar kort daarna verhuisde ik naar de Veluwe en is het me niet gelukt om een nieuwe studio te vinden met dezelfde fijne sfeer. Ik snap nu ook helemaal waarom ik het zo belangrijk vind dat er een goede sfeer hangt bij Dansstudio Diance!

“Liefde voor paaldansen is: aan het sporten zijn zonder dat je het doorhebt”

Eerste proefles paaldansen

De zoektocht naar een nieuwe studio met fijne sfeer leek niet te vorderen, totdat iemand mij tipte om een paaldansles te proberen. Ik was meteen nieuwsgierig en plande een proefles in. Tijdens de proefles is gelijk het vuur aangewakkerd en dit smaakte naar meer! Ik paaldanste zoveel mogelijk, maar door het beperkte aanbod had ik al snel mijn eigen paal voor zowel binnen als buiten aangeschaft. Hoe meer lessen ik deed, hoe meer de liefde voor deze sport groeide. Voornamelijk het feit dat je aan het sporten bent zonder dat je het echt doorhebt sprak mij het meeste aan ;).

Voor het eerst lesgeven

Van jongs af aan ben ik al ondernemend ingesteld. Op mijn 19e runde ik een horeca- en uitgaansgelegenheid op een recreatiepark. Ik deelde hier mijn enthousiasme voor paaldansen met iedereen die het maar wilde horen. Daardoor kreeg ik al snel de vraag van een groepje meiden of ik hun les wilde geven. Ik vond dit nog wel een grote stap en heb het daarom niet gedaan, maar ik denk wel dat hier al het eerste zaadje geplant is voor het idee van een eigen studio.

Niet veel later werd ik door de studio waar ik paaldanste gevraagd of ik stage wilde lopen. Ze waren hard op zoek naar nieuwe docenten en ik greep die kans maar al te graag aan. Nog meer van deze sport leren, daar had ik wel zin in! Na zes maanden stage ben ik gestart met het lesgeven van mijn eigen groep binnen die studio.

“Liefde voor paaldansen is: een lege ruimte in mijn huis ombouwen tot dansstudio”

Mijn eerste eigen studio

Ondertussen kwam er via de discotheek die ik runde steeds meer vraag naar paaldanslessen. Omdat ik in die tijd weer verhuisd ben, zag ik nieuwe mogelijkheden om dit te realiseren. Ons nieuwe huis had een extra ruimte die perfect dienst kon doen als dansstudio. Met elke les die ik hier gaf groeide mijn klantenkring en alle verdiensten hiervan heb ik weer geïnvesteerd om er een echte studio van te maken. Na een tijdje had ik een muziekinstallatie, extra paal en een spiegelwand van maar liefst zes meter. Dit is het moment waarop ik het echt als studio ging zien, ik was zo trots!

Benieuwd hoe dit verder gaat? Hier alvast een sneak peek in beeld

Liefde voor paaldansen
Liefde voor paaldansen
liefde voor paaldansen
Liefde voor paaldansen